Vučić o Severini: Njeno zadržavanje je nepotrebno, pustite i nju i Selmu Bajrami

Vijesti 26. aug 202419:20 5 komentara
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Aleksandar Vučić predsjednik Srbije gostuje na režimskoj televiziji Pink u Srbiji gdje govori o akutelnim političkim pitanjima ali i zadržavanju pjevačice Severine Vučković na granici.

“Iznenadiću vas sada ovim što ću imati da vam kažem. Ja sam jutros zvao Dačića, probudio ga, da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pjesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi.” – kazao je Vučić.

“Zato što je neka pjevačica koja uzgred kaže da je Srbija genocidna država, koja se ugred razumeij u toj jesam li ja diktator ili ne, koja odlično zna što je, naravno, nevažno i nije to razlog, već je ovo oko genocida pretpostavljam, koja se odlično razume u to kakvi su Srbiji zločinci, ali od Srba mnogo voli pare da uzima. Nerijetko dolazi ovdje pa kaže, zamislite, Vučićeva savjetnica bila negdje kod nekoga privatno pa taj doveo Severinu da pjeva. Da vam iskreno kažem, ne znam šta su radili i ne mogu ljudima da se mješam.  Ne mogu ja da zamjerim ni svojim gradonačelnicima i direktorima koji objavljuju slike sa Hrvatskog primorja, to je njihova privatna stvar. To što ja neću, to je moja stvar. I neće me nikada vidjeti tamo, ali to je moja stvar. To je njihova stvar, meni ponešto govori o njima, kao što i njima ponešto govori o meni.” kazao je Vučić.

Pjevačica Severina nakon zadržavanja na granici nije ušla u Srbiju a naknadno je poručila da u tu zemlju neće ići dok je na vlasti “diktator Aleksandar Vučić”.

Severina Vučković ranije je u svojim izjavama pozivala na odgovornost Srbije za počinjeni genocid u Srebrenici, takođe je odbila angažman na  sada ugašenoj TV Una.

“Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi i čak smo počeli okupljanje ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid“, kazala je Severina.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare