Vučić sletio u Mostar: Nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Vijesti 15. apr 202416:50 0 komentara
N1 BiH

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarski aerodrom čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti BiH gdje će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, dočekali su predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.

Nakon ceremonije povodom prvog redovnog leta Beograd- Mostar u VIP salonu mostarskog aerodroma održat će se sastanak Krišto i Čovića sa srbijanskim predsjednikom.

N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH
N1 BiH

Direktnu avioliniju između Beograda i Mostara uspostavila je kompanija “Air Serbia”.

Avioni “embraer 175” će do Mostara letjeti tri puta sedmično – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kreće se po cijeni od 104 eura.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije Air Serbia i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

“Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jeftine i moći će da putovati ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći koristiti mostarski aerodrom”, rekao je Vučić ranije za RTS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!