Vučić u obraćanju: Bio sam u Srebrenici prije devet godina, poklonio se žrtvama i jedva preživio

Vijesti 12. jul 202413:16 4 komentara
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio javnosti govoreći o mnogim temama, sa posebnim fokusom na odnose sa BiH.

“Kažu “Vučićeva velikosrpska deklaracija”, jer žele da mene predstave kao zlikovca. Došli su do toga da srebrenički imam kaže da su svi vidjeli da nisam ni napadnut u Srebrenici. Nisam baš stigao do te faze da ne znam šta se zbiva oko mene”, kazao je Vučić između ostalog u obraćanju.

“Neću da objašnjavam koliko je tačno da se omjer snaga promijenio. Kažu napala ih JNA, četvrta armija u svijetu! Kakva bre JNA? I oni junaci pobijedili JNA? Ja vam otvoreno kažem nećemo da ratujemo protiv vas, možete provocirati koliko hoćete. Mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka. Nećemo. Sve ćemo dati da to izbjegnemo”, poručio je predsjednik Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Kaže da ne želi da se poredi i svaki dan objašnjava koliko je “srpska namjenska industrija jača od bosanske”.

“Nadam se da im neće pasti na pamet da ukidaju Republiku Srpsku i ubijaju srpski narod. Mi nećemo da nasjedamo na njihove provokacije. Neću svaki dan da nekome objašnjavam koliko je srpska namjenska industrija jača i veća o bosanske. To je odnos 4:1. Što da to moram objašnjavati? Koliko ste autoputa izgradili? Izgradio Dodik i RS do Doboja i ovamo do Bijeljine se gradi. Šta ste vi napravili?”.

“Oni su tri dana vodili brutalnu kampanju, kao i dio evropskih i srpskih medija”.

Osvrnuo se i na njegovu posjetu Srebrenici prije devet godina.

“Pokazali smo pijetet. Bio sam u Srebrenici prije devet godina, poklonio se žrtvama, izjavio saučešće prema Majkama, odao počast i jedva preživio. Imao sam ponosa da ne spustim glavu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare