Vukanović brojao 54 koraka od NSRS: Parlament kod fontane u 19 sati

Vijesti 07. sep 202316:10 1 komentar
N1

Šefovi klubova poslanika SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red, Vukota Govedarica, Igor Crnadak i Nebojša Vukanović sastali su se sa Manuelom Saracinom, specijalnim izaslanikom njemačke Vlade za Zapadni Balkan.

Poslije sastanka saopštili su da su Saracinu “ozbiljnom gostu” prenijeli privrženost tri partije Dejtonskom sporazumu.

Vukota Govedarica kaže da je govorio o neophodnosti poštovanja prava na imovinu RS, na potrebu reforme Ustavnog suda BiH i neophodnost fer izbora.

“Nama u BiH je potreban suživot sa ostala tri konstitutivna naroda, miran život nema alternativu”, naveo je Govedarica.

Dodik nakon sastanka sa Sarrazinom: Obustava projekata u RS su politički pritisci, ali RS ima alternativu

Za PDP najvažnije je da su specijalnom izaslaniku njemačke Vlade prenijeli da nema razgovora o nadležnostima koje propadaju RS, imovini… Podvukli su da je problem cijele BiH korupcija, koja kreće od izborne korupcije.

Najveći utisak za Vukanovića jeste “ćutanje međunarodne zajednice” na vrijeđanje i ponižavanje njenih zvaničnika pa i Kristijana Šmita.

“Pitao sam Sarazina, šta Vam Dodik kaže kakve su poruke, on nam je rekao da nema nikakav plan i da je njegova politika nenavođena bomba… Mi od saopštenja Njemačke i EU, ni vi, nemate ništa.”

Sarrazin u Banjaluci: Ključ za nastavak saradnje u Dodikovim rukama

U vezi parlamenta na otvorenom Govedarica kaže da će se poštovati zakonska distanca od štićenog objekta, ali da skup ostaje na lokaciji kod NSRS-a.

“Naša namjera nije bila da pravimo izuzetno veliki skup, smjera je da ne bude veliki, već da afirmiramo taj otvoreni parlament, koji nismo mogli da održimo u NSRS. Očekujemo miran skup.”

“Ja sam brojao 54 koraka su od vrata NSRS do vrha fontane. Mi se možemo popeti na fontanu i obratiti narodu. Nek policija odgovori što su juče u toku dana četiri puta mijenjali odluke, pod čijim pritiskom”, pita Vukanović, pozivajući ljude na mir.

“Jer nasilje gradi tiranin”, zaključuje.

Opozicija je reagovala i na informaciju da MUP RS poput kolega u KS nabavlja vodeni top. Nabavka topova, konjice, za lidera LPR znaci da se “režim boji naroda”.

“Kome je palo na pamet da nabavlja vodeni top, taj ima top u glavi”, oštar je bio Crnadak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare