Vukanović: Dodik je u šah-mat poziciji, “Srbenda” se predomislila

Vijesti 27. mar 202419:27 0 komentara
Nebojša Vukanović (N1)

"Ne bi Dodik krao glasove da ima podršku naroda. Te mjere integriteta neće biti dovoljne da se zaustavi krađa, ali mislim da je Dodik sada u šah-mat poziciji", ocijenio je u razgovoru za N1 Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS-u i predsjednik Liste za pravdu i red.

Vukanović je dodao da se lider SNSD-a “jako uplašen” jer je “svjestan kakva je zlodjela počinio svima nama”. I zbog toga, kako poentira, Dodik “ne da vlast ni pod koju cijenu” jer se boji da će jednog dana izaći pred lice pravde.

“To će se dogoditi kada izgubi vlast”, zaključio je narodni poslanik u Danu uživo.

Kako komentarišete posljednju odluku Schmidta?

Bit će tu nekih izmjena koje će imati koristi, a tiče se kupovanje biračkih odbora. Ali ključno je što je Schmidt rekao da mogu, ali ne miraju, biti video nadzori i skeneri što će ostaviti mogućnost ovima na vlasti. Ne bi Dodik krao glasove da ima podršku naroda. Te mjere integriteta neće biti dovoljne da se zaustavi krađa, ali mislim da je Dodik sada u šah-mat poziciji. Dodik je rekao da će usvojiti izborni zakon Republike Srpske, ali se Srbenda predomislila.

Za sutra je zakazana posebna sjednica NSRS-a sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je razmatranje sigurnosne situacije u svijetu sa reperkusijama na ovaj bh. entitet, ali moguće je usvajnje nekih drugih zaključaka, rekao je Stavandić. Kako gledate na ovaj dnevni red?

Srbende i kukavice su se povukle. Ja ih pitam čime će pred Krcuna jer ne mogu pred Miloša ped kojeg izlaze junaci?

Jedan od projedloga Stevandića je da se sve “prijetnje po RS”, kako kaže, definišu aktom terorizma, pa i odluke visokog predstavnika?

Mi smo ponizili NSRS bezbroj puta, pa će tako biti i sutra. Vidjet ćemo nervoznog Dodika koji će izači na govornicu i koji će vrijeđati opoziciju, prije svega mene i druge ljude. Pričat će o Rusiji dok je Borjana Krišto potpisala Atinsku deklaraciju gdje se obavezujemo da hapsimo čelnike Rusije i isporučujemo ih Haagu. To je još jedno njegovo licemjestvo. Vjerovat će sutra Stevandić gledati da me što prije izbaci.

Dodik je navodno pojačao osiguranje?

Njegov savjetnik Vulin rekao je da se boji otmice, a ko bi oteo tolikog čovjeka? Zašto bi se vršila otmica? Čovjek ima tri prstena osiguranja. On je jako uplašen. Ja sam, kad je Dodik bio u Trebinju, snimao tri kruga njegovog osiguranja. Kao da je došao Putin ili Trump.

Dodik se još nije oglasio u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH?

On je jako uplašen. Svjestan je kakva je zlodjela počinio svima nama, kako je razorio ovu zemlji i boji se da će jednog dana izaći pred lice pravde. To će se dogoditi kada izgubi vlast i zato tako reaguje. Ne da vlast ni pod koju cijenu. Gdje Dodik i Vulin brane srpstvo, na žalost, Srba je sve manje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!