Vukanović: Nešić je trojanski konj u opoziciji

Vijesti 29. okt 202120:37 0 komentara

Odnosi u oporbi Republike Srpske dodatno se kompliciraju nakon posljednje sjednice Narodne skupštine kada je jedino DNS stao uz stranku Milorada Dodika. Tko će s kim u kolonu 2022. godine i ima li trojanaca u oporbi?

Čuvaj se Danajaca i kada darove nose, upozorava opoziciju Nebojša Vukanović iz dalekog Katra.

Povjerenje u Nenada Nešića

“Nenad Nešić je trojanski konj u opoziciji, nije to cijeli DNS. Nešić, a ima ih još, potpuno se razotkrio, potvrdio ono na šta ja mjesecima upozoravam, na posebnoj NSRS kada su, po nagovoru i pod pritiskom Nenada Nešića poslanici DNS glasali zajedno sa SNSD, time pokazali svoje pravo lice”, kazao je Nebojša Vukanović, narodni poslanik, dodavši:

“Nijedan iskreni opozicionar to sebi ne bi dozvolio. Podsjetiću da je tužilaštvo obustavilo istragu protiv Nenada Nešića zbog zloupotrebe od 17 miliona KM, a znamo da čim je Nenad Nešić bio smjenjen sa funkcije napisana je krivična prijava koja je služila za njegovo disciplinovanje. Očito da je iza kulisa Nešić postigao dogovor sa Dodikom da u pogodnom trenutku izminira opoziciju”.

“Smatram da nastup poslanika DNS-a na sjednici NSRS nije bio korektan i da takvi istupi ne donose povjerenje u odnosima stranaka”, jasna i SDS-ova Maja Dragojević Stojić.

No i pored ovakvih upozorenja, Mirko Šarović i Branislav Borenović potpisali su koaliciju sa Nenadom Nešićem “ Za naš Prijedor”.

“Vukanoviću želim dobro zdravlje i svu sreću u životu. Da se što prije vrati iz Katara, a skupština DNS će odlučivati ko će biti predsjednik. DNS jeste opozicija Miloradu Dodiku, ali DNS nije opozicija RS”, kazao je Nešić.

Na temu povjerenja u Nenada Nešića ima šta reći i Jelena Trivić, potpredsjednik PDP. Želi sve izvesti na čistac.

Najnoviji kolači u opoziciji

“A ne da sam stalno u nekoj neizvijesnosti, da mi neko radi iza leđa, volim raskrstiti, račistiti, pa ako nas je 5-5, idemo u političku borbu nas pet. Volim čiste situacije. Ako ćete na bilo koji način, kako to mi kažemo u politici, cinculirati bolje da i mi u opoziciji, koji smo u opoziciji toliko godina, to znamo, da izvedemo takve stvari na čistac, da se zna ko je gdje”, navela je Jelena Trivić.

Nenad Nešić i Goran Selak su kao najnoviji kolači u opoziciji, na protestima u oktobru bili izviždani, a Vukanovićeve pristalice nosile su transparent sa jasnom porukom:

“Od papaka crveni se bina, našu podršku samo Vukan ima”. 

Puna usta jedinstva, a na terenu problemi. Pravi test za opoziciju biće novi najavljeni protesti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!