Vukanović o pomoći Ljubinju: Dođe neki uzurpator i kaže da će dati 500.000 KM

Vijesti 26. apr 202214:13 > 14:14 0 komentara
N1 (Screenshot)

Nastavljena je 21. redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Jedna od tačaka dnevnog reda je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom obrazovanju. Ovo je bio povod da reaguje nezavisni poslanik Nebojša Vukanović koji se osvrnuo na posljednji zemljotres koji je pogodio Hercegovinu, gdje je kritikovao vlast u RS, poručivši kako su male sredine zapostavljene i reaguje se tek kada ih zadesi nesreća.

“Hercegovinu mora drmnuti zemljotres, da biste se vi sjetili da postoji to mjesto Ljubinje, recimo, hipotetički ili Berkovići. I da biste dali neku sirotinju i dođe neki uzurpator i kaže ja ću dati 500.000 KM. Nije on predsjednik Vlade pobogu, ponižava vas”, kazao je kaže Vukanović komentarišući najavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će uplatiti promptno sredstva ovoj opštini nakon zemljotresa.

Vukanović kaže da je Ljubinje mala opština koja nema nikakvih dugovanja, ali nema ni podršku vlasti u Republici Srpskoj.

Dodik: Ljubinju 500.000 KM za saniranje štete

“U Ljubinju funkcioniše i predškolsko vaspitanje. Jedna mala opština koja nema ni potok ni rijeku ljeti i živi od poljoprivrede i tamo funkcioniše predškolsko vaspitanje. Ja vas kao Boga molim, da promijenite odnos, ova vlast. Da su u RS i Istočni Mostar i Ljubinje i Kalinovik i Osmaci i Istočni Drvar i Ribnik i druge opštine. Ne možete imati iste uslove za rad, ako ima opština budžet pola miliona KM, a Banjaluka ili Bijeljinja od 50 do 150 miliona. Mora se promijeniti odnos prema ovim opštinama RS. Malim siromašnim i nerazvijenim sredinama”, zaključio je Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!