Vukanović od trgovca, profesora, novinara do političara: O ženidbi, majci…

Vijesti 21. jan 202313:33 1 komentar
N1

Nebojša Vukanović lider Pokreta za pravdu i red u nešto drugačijem, opuštenijem izdanju za gledatelje N1 govorio je o dosadašnjim životnim izazovima, porodici i svemu sa čim se do danas susretao. Za N1 je govorila i njegova majka koja je otkrila kakav je Nebojša privatno kao sin i sada "glava kuće".

Na početku Vukanović je otkrio kako ga od dragosti zovu njegovi najbiži.

“Zovu me Nešo, Nebojša. Nekako univerzalan nadimak po kojem sam prepoznatljiv je Vukan, rekao je Vukanović.

Nebojšina majka

N1

Za gledatelje N1 govorila je i Nebojšina majka koja je kazala da o njemu brinu svi najmiliji te da osim njega ima i kćerku.

“Ponosna sam na svoju djecu. Imam sina i kćerku a što se tiče Neše, kako to izdrži to se uvijek pitam. Voli svakom da pomogne da čuje za narod”, sa ponosom je kazala njegova majka.

Također, ona je govorila i o Sarajevu i lijepim uspomenama koje nosi iz ovog grada.

“Moja su oba brata studirala u Sarajevu i dolazila sam kod njih na Ilidžu gdje sam imala tetku. Bilo je baš fino”, kazala je i dodala da je i danas lijepo doći u Sarajevo.

Glavno pitanje je: Kada ćeš se ženiti?

Nebojšina majka želi da zna kada će se njen sin oženiti a on za gledatelje N1 objašnjava da u njegovoj porodici postoji tradicija da se muškarci kasno ožene.

“Majka je imala 30, 31 a otac 46. To nam je tradicija. Svi se žene oko 40. a otac mi je bio rekorder. Brat od strica je govorio da će on oboriti rekord i jeste i on se oženio u 47. godini”, pojasnio je Vukanović.

Predavanje u školi

Za Vukanovića najdraži period je bio kada je predavao u školi, ali je, kako je pojasnio, bio onemogućen da radi u prosvjeti.

“Ja sam predavao u školi do 2010. godine i kada su mi dali otkaz jer nisam bio podoban i dali su i preko noći otkaz jer sam otkrio aferu u Bileći. Dva tri odjeljenja su pisali peticiju jer i je bilo žao što sam oišao”, prisjetio se Vukanović.

Novinarstvo

Tokom studiranja Vukanović je imao prodavnicu uz stupendiju Vlade Crne Gore.

“Otvorio sam prodavnicu u Nikšiću i tu sam zaradio dosta para i nisam htio diplomirati jer je bila zarada kao svije pofesorske plate”, naveo je Vukanović i dodao da je onda doživio povredu.

Potom je došao u Trebinje i, kako se prisjetio, pocijepao diplomu jer nije mogao naći posao i potom nakon “duela” sa tadašnjim grdonačelnikom, kako nam je rekao, počela je njegova novinarska karijera.

“Ja sam postao novinar spletom okolnosti. Bio je konkurs i ja sam jedini bio na birou i bio sam na postdiplomskom studiju. Konkurs je poništen jer sam jedini konkurisao. Nisu mi dali posao, nisam imao zaleđinu”, istakao je Vukanović.

Na kraju, on je ipak dobio posao u dopisništvu RTRS-a te je potom prešao na RTVBN.

Šta je sve ostalo rekao u razgovoru sa našom Almom Dautbegović-Voloder pogleajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare