Vukanović poziva na bojkot skupa, ne želi biti “pijun u Dodikovoj režiji”

Vijesti 18. apr 202219:10 > 19:19 1 komentar
N1

Stop nametanju, stop sankcijama, to dva dana uoči najavljenog skupa “Sloboda” u Banjaluci, poručuju članovi vladajuće koalicije. Iako tvrde da Boračka organizacija RS inicira okupljanje u srijedu u 17 sati, prozivaju i SDS i PDP, te ih pitaju zašto ne smiju prisustvovati skupu. Opozicija stava da se borci zloupotrebljavaju po onoj narodnoj “Kad je muka - đe si Đuka”.

Niko zasad nije bukirao Trg Krajine za termin srijeda u 17 časova. Takav zahtjev za korištenje javne površine za narodni protest ‘Sloboda’, do podne nije stigao u Odjeljenje za komunalne poslove, jasan je gradonačelnik Banjaluke. Bez obzira šta politički mislio o događaju, prinicipijelno je ZA svaki vid demokratskog iskazivanja stava, posebno na glavnom gradskom Trgu.

“Do ovog trenutka nismo zaprimili ni jedan zahtjev po tom pitanju. Ako me pitate kao političara, djeluje paradoksalno da danas po prvi put SNSD i druge političke organizacije podržavaju borce, kada su se na sve ranije apele boraca oglušavali. Meni je to specifično, smatram da se radi o jednom političkom aspketu”, saopštio je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Schmidt zvao Stanivukovića na sastanak

Što jasno odbacuju iz SNSD-a, tvrdeći da je BORS iza skupa čiji je cilj zaštita imovine i prava Republike Srpske, u svjetlu posljednje odluke Visokog predstavnika Christiana Schmidta o imovini.

“Pružam maksimalnu podršku Boračkoj organizaciju za organizaciju skupa. Zar neko ima nešto protiv jednog skupa koji se naziva “Sloboda”?! Imao sam priliku da čujem da je Boračka organizacija iz Prijedora, koja funkcioniše unutar BORS-a inicijator ovog skupa Neka PDP i SDS objasne građanima zbog koga ne smiju da prisustvuju skupu ‘Sloboda’ “, rekao je Radovan Višković (SNSD).

“Simptomatično da odluku o protestima saopštava portparol SNSD-a”

SDS je ranije saopštio da neće podržati skup, jer ne vjeruju da BORS stoji iza njega. Simptomatično im je da je odluku o protestima saopštava portparol SNSD-a. Najglasniji opozicionar Nebojša Vukanović poziva na bojkot skupa, neće kaže da bude pijun u Dodikovoj predstavi.

“Prosto nevjerovatno koliko je režim spreman daleko da ide u manipulisanju narodom, na šta su sve spremni da bi spasili svoju kožu. Milorad Dodik, kad je muka đe si Đuka?”, riječi su poslanika u NSRS Nebojše Vukanovića.

DNS stava da se kriza ne rješava mitinzima, već razgovorom. Opoziciju da još jednom razmisli poziva i lider Ujedinjene Srpske.

Zanimljiva je i najava dolaska visokog predstavnika u Banjaluku sljedeće sedmice. I vlast i opozicija Christiana Schmidta i dalje zovu ‘gospodin Schmidt’, a prvi koji je u jeku krize najavio da će se sa njim sastati je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Došao, ne došao, pojedinci poruku šalju najavom skupa Sloboda.

Detaljnije u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare