Vulić i Kojić u majicama sa Dodikovim likom: Trajno smo opredjeljeni za evropski put, Schmidt hoće vazduh da naplaćuje

Vijesti 31. okt 202316:14 1 komentar
Vulic i Kojic
N1 BiH

U majicama sa natpisom "Mi znamo šta branimo, oni ne znaju šta napadaju", i likom predsjednika Republike Srpske, poslanica SNSD Sanja Vulić je poručila da je SNSD glasanjem za Rezoluciju o EU putu Bosne i Hercegovine pokazala svoje mišljenje.

“SNSD je trajno opredjeljen ka Evropskoj uniji, to se moglo vidjeti i kroz glasanje za Rezoluciju koja je predložena od strane Kolegijuma. Želimo da ispunimo svih 14 prioriteta i da BiH bude članica EU, zbog 70% građana koji vjeruju da pristupanje EU donosi bolje sutra”, kazala je Vulić.

Ova poslanica SNSD je poručila da postoje stvari koje za nju nisu prihvatljive.

“Postoje stavovi sa kojima se ne slažem, kao što su ucjene, bili ste svjedoci da smo ucjenjivani velikim projektima. Ne slažemo se sa Sattlerom, ne može on krojiti kako će koji zakon izgledati, može sugerisati”, rekla je.

Vulić se i ovaj put obrušila na visokog predstavnika, koga vlast u Republici Srpskoj ne priznaje, a posebno na ambasadora SAD u BiH.

“Vidjeli smo da je uzeo pod skute Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i da se sudi predsjedniku RS po nespostojećem zakonu, jer ne postoji rezolucija Savjeta bezbjednosti o imenovanju visokog predstavnika. Nakon što je uzeo pod svoje i sudije i tužioce, i Srbi su pod njegovom palicom, ucjenjeni, da li plaćeni. Imamo apsurdnu situaciju da se ništa ne radi po zakonu, već po naređenju. Slijede sakncije djeci predsjednika RS, a danas vidimo i da se obrušio i na sajt Vlade RS. Neko ko konstantno priča da štiti suverenitet BiH, kako ako konstantno udara na jedan od entiteta BIH”, pita Vulić.

Vulić je dodala da je čienjica da je Dodik, na čelu SNSD, što je zvanična politika ove stranke trajno opredjeljen za dejtonsku Bosnu i Hercegovinu.

“Izgleda da postoji tajna, da dio Međunarodne zajednice na čelu sa Michaleom Murphyem juriša na bogatstva BiH. Nije poenta u imovini BiH, tvrdimo i dalje da je definisana opštim okvirnim sporazumom za mir. Ovdje je riječ o činjenici da Schmidt sa privatnicima želi da se privatizuju šume da bi nam i kiseonik počeo da naplaćuje”, rekla je Vulić.

Vulić tvrdi da je ova priča izašla iz kancelarije visokog predstavnika u BiH, te da za to ne postoje dokazi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare