Vulin stigao na Pale, biće kum krsne slave: Dočekali ga bilbordi i “zabrana preleta preko BiH”

Vijesti 28. aug 202409:11 0 komentara

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin stigao je u Bosnu i Hercegovinu. Vulin će prisustvovati obilježavanju krsne slave Opštine Pale, Uspenje Presvete Bogorodice - Velike Gospojine. Dočekale su ga delegacije iz Republike Srpske, među kojima su političari iz vladajućih stranaka, ali i opozicionih. Iz Vulinovog kabineta poslano je i saopštenje u kojem je navedeno kako Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije dozvolilo prelet Vulinu i njegovoj delegaciji.

U saopštenju se navodi i kako će Vulin biti kum slave na Palama te da će u sklopu posjete odati počast ubijenim borcima Vojske RS.

N1

Na Palama su postavljeni bilbordi dobrodošlice Vulinu s natpisom: “Dobrodošao kume”.

Vulin, koji je poznat po kontroverznim izjavama i zadirivanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, poručio je uoči slave kako mu je čast da bude kum.

N1

“Između Srba granice su onakve kakvim ih sami postavimo. Radujem se svakoj prilici da budem uz svoj narod. Sa iskrenim zadovoljstvom i osećajem ponosa prihvatam poziv Škipine”, rekao je.

N1

Zabranjen prelet

N1

“Iako su kabinet potpredsjednika Vlade Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova i ambasada Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale saglasnost za prelet.
Od strane naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev. Ministarstvo inostranih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu”, navode Vulinovog kabineta.

Vulin je stigao službenim vozilom.

Podsjetimo, Vulin je jučer izjavio kako je on sastavljao “crne liste” za (ne)ulkazak u Srbiju. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!