Vulin: Zukan ima “Gazele”, a mi “Super pume” i “Kamove”

Vijesti 24. jul 202415:37 0 komentara
Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin (TANJUG/JAROSLAV PAP)

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da "vojska ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza raspolaže sa dvije operativne 'Gazele' sa vatrogasnim vedrima, a da Srbija ima 18 vatrogasnih helikopter".

“Helez nije poslušao moj savjet da se bavi tehnikom kojom raspolaže njegovo ministarstvo, nego je srpske helikoptere proglasio uvredom za BiH”, naveo je Vulin u saopštenju.

On je dodao da samo Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije ima 18 helikoptera opremljenih vatrogasnim vedrima, od toga dva najmodernija vatrogasna helikoptera “Ka-32”.

Vulin je rekao da ne zna kako su “Gazele” modernije od “Super puma” i “Kamova”, ali kaže kako zna da Sjeverna Makedonija ili Grčka traže i prihvataju pomoć Srbije.

Vulin je ocijenio da Helezu smeta srbijanski helikopter, ali mu “ne smeta da gori Republika Srpska”.

“Požare u Bosni i Hercegovini podmeću i šire oni koji se kunu u BiH i hoće da ukinu Dayton, a gase ih oni koji su čuvari Republike Srpske i Daytona”, rekao je Vulin, nakon izjave Heleza da neće dozvoliti da helikopter iz Srbije gasi požar u BiH, jer je cilj omalovažiti državne institucije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!