Za jedne Forrest Gump, za druge populista: Petrović pješke stiže u Banjaluku

Vijesti 02. jun 202313:17 > 19:08 1 komentar
Narodni proglas/ SDS

SDS u subotu u 18h na Trgu Krajine organizuje skup i narodni doček za gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića, a objavljen je i proglas sa zahtjevima.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, sa saradnicima je krenuo prije deset dana pješke ka Banjaluci na kako ga je nazvao “marš časti za ozdravljenje Republike Srpske”. Da će pješke krenuti obećao je svojim biračima prije referenduma o opozivu koji je neuspješno pokrenuo SNSD.

“Nakon deset dana i pređenih više od 220 kilometara u subotu, 3. juna završavamo svoju misiju dolaskom u Banjaluku. Tokom proteklih deset dana na ulicama i trgovima na putu našeg marša časti za ozdravljenje Republike Srpske susretali su nas mnogi građani govoreći nam o svojim problemima i brigama. Iskustva i životne priče ljudi koje sam upoznao na maršu časti, učinili su da spoznam da je naša časna šetnja bila sa misijom i naši zahtjevu su upravo vapaj naroda Republike Srpske da želi da živi u pravednijoj i boljoj Republici Srpskoj”, saopšteno je.

U Banjaluku stiže sa zahtjevima, a njegova stranka SDS saopštava da će ga masovno dočekati u subotu 3.juna u 18h:

– Ravnopravno i kontinuirano ulaganje u svaku opštinu i grad u Republici Srpskoj,

– Smjenu korumpiranih direktora i raspuštanje Skupštine grada Bijeljina,

– Republiku Srpsku bez kriminala i korupcije,

– Republiku Srpsku zdrave omladine i sigurne budućnosti,

– Republiku Srpsku pravih vrijednosti,

– Republiku Srpsku za SVE.

Zahtjeve će objaviti u subotu, 3. juna 2023. godine na Trgu Krajina u Banjaluci a zahtjeve prema vlastima Republike Srpske predaće u ponedjeljak u Vladi Republike Srpske.

Brojni su komentari na društvenim mrežama zbog hoda bijeljinskog gradonačelnika. Dok jedni vjeruju da je autentičan i pišu da je srpski Forrest Gump, drugi se pitaju zašto lokalne probleme ne rješava u lokalnoj zajednici. Oponenti ga optužuju i da je populista.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare