Za svakog po nešto: Cijene smještaja u Neumu, sedam dana i za 500 maraka

Vijesti 11. jun 202412:11 0 komentara
Teo Arap

Neum je svake godine sve popularnija destinacija domaćih turista ali i onih koji u BiH dolaze iz drugih zemalja.

Iako su cijene u jedinom bh. gradu na moru prilično veće u odnosu na prethodne godine i dalje se smještaj u Neumu može pronaći po prilično niskim cijenama.

Najeftiniji smještaj koji smo pronašli za sedam noćenja sredinom jula i to sa prilično dobrim recenzijama košta 270 eura. Naravno ovaj je apartman vrlo udaljen od plaže pa se preporučuje da planirate da ćete na kupanje automobilom te će vam se troškovi uvećati zbog parkinga. U zavisnosti od parkinga trebaće vam od 10 do 20 KM za dnevnu kartu.

Neum nudi zaista veliki broj privatnih apartmana na različitim lokacijama, a sasvim pristojan, ne previše udaljen od plaže sa odličnim recenzijama prethodnih korisnika za period srediom jula platićete od 800 do 1200 KM za sedam dana.

Smještaj u Neumu cijene hotela

hotel Nova Neum

Za nešto luksuzniju varijantu odmora u hotelu sa privatnom plažom i bazenom uz more i odlične osvrte gostiju platićete 1200 eura za dvije osobe u hotelu Nova.

Hotel Adria blizu plaže za navedeni period košta 1050 eura.

Poznati hotel sunce za navedeni period košta 1200 eura.

Neki od hotewla, poput hotela Jadran, ranije su zauzeti.

U zavisnosti od vaših zahtjeva i budžeta smještaj u Neumu možete pronaći po cijenama od 500 pa do 3.000 KM.

Neum cijene hrane i pića

Što se više približavate moru cijene su veće, baš kao i u svakom gradu na obali.

Ukoliko trebate namirnice najbolje je birati markete iznad magistrale gdje su cijene gotovo iste kao i u drugim bh. gradovima.

Što se tiče hrane i pića u Neumu cijene će ove sezone biti veće nego prethodne u zavisnosti od objekta do objekta cijene variraju. Pizza je u pretsezoni 15 KM, koliko ćete platiti i za porciju od deset ćevapa.

Kafa je od 4-5 KM,  pivo od 5 do 8 KM.

Brza cesta Neum – Stolac

Pristup do Neuma preko Svitave je mnogo jednostavniji od kada se izgradila brza cesta od Stoca. Tu dionicu posjetitelji najčešće biraju ako dolaze iz pravca Mostara.

Anadolija

Tokom sezone u Neumu će biti organizovano dosta kulturnih dešavanja, koncerata i drugih manifestacija koje će ljeto posjetiteljima učiniti ljepšim i zabavnijim.

Ležaljke na plažama u Neumu možete iznajmiti za 10 KM dok suncobran košta 5 KM za jedan dan.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!