Za vikend izmjena odvijanja gradskog saobraćaja u Sarajevu

Vijesti 11. okt 202413:24 0 komentara
Fena / Ilustracija

U skladu sa zahtjevom preduzeća Grakop d.o.o Kiseljak od 7. oktobra i Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo od 29. februara ove godine, zbog izvođenja radova na postavljanju završnog sloja asfalta u ulici Bulevar Mimara Sinana od raskrsnice sa ulicom Midhata Begića do raskrsnice sa ulicom Janka Jolovića u subotu,12. oktobra od 07.00 sati do nedjelje, 13. oktobra do 07.00 sati doći će do privemene potpune obustave saobraćaja, što će dovesti do izmjene u odvijanja javnog gradskog prevoza.

Autobuska linija 38 Dobrinja – Ilidža djelimično će mijenjati trasu i od okretnice Dobrinja saobraćat će trasom linije 31e Vijećnica-Dobrinja do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija, Olimpijska, Ante Babića i A transferzale, zatim A transferzalom, zatim ulicom Braće Mulić do ulice Kurta Šorka, a zatim ustaljenom trasom i istom trasom i iz suprotnog smijera.

Trolejbuske linije 103 Dobrinja – Trg Austrije, 107 Dobrinja – Jezero i 108 Otoka – Dobrinja djelimično će mijenjati trasu pa će od Dobrinje do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija koristiti trasu autobuske linije 31e Vijećnica – Dobrinja a dalje ustaljenom trasom i tako u povratku, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJKP “Gras”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!