Zahiragić: Mekić je nasrnuo na mene, iznio ga Konaković

Vijesti 22. okt 202113:28 2 komentara
YouTube Screenshoot

Haris Zahiragić, zastupnik Skupštine Kantona Sarajevo, oglasio se nakon incidenta koji je, kako kaže, imao sa Amelom Mekićem na hodniku ispred skupštinske sale.

“Maloprije mi je Amel Mekić – zastupnik Naroda i Pravde (kome je to 4. stranka) na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao:'J… li ti majku, štocem ću te opaliti’ i nasrnuo na mene, nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika. Tome je prethodila neformalna rasprava između mene i kolege Konakovića, koji je u raspravi izgubio živce i počeo mi se unositi u facu. Nakon što je Mekić eskalirao, Konaković ga je iznio – što je zabilježeno na kamerama u hodniku. Nemam namjeru prijavljivati ovo policiji, ali isto tako nemam namjeru tolerisati primitivizam, psovke i uvrede, a koje su eskalirale ovog puta prijetnjama fizičkim nasiljem. Naravno, tipova poput Mekića se nimalo ne plašim, ali argument sile neće i ne može biti sredstvo, to vam obećavam. Kada sila postane zakon, otpor postaje nužda! I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani.
P.S. Sa ovakvim ljudima ne treba nama Dodik”, napisao je Zahiragić.

Tokom sjednice Zahiragić je pokušao i podnijeti inicijatvu da se Mekić kazni, ali mu je Okerić oduzeo riječ nakon čega je postalo burno u skupštinskoj sali, a sjednica je prekinuta. U toku je duža pauza.

Mekić je za N1 negirao ove navode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare