Zaključak Vlade KS: Osobe s krivotvorenim diplomama ostat će bez posla?

Vijesti 24. sep 202113:49 > 14:00 0 komentara
Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo na posljednjoj sjednici prihvatila je informaciju o inicijativi za izmjenu Zaključka Vlade KS o reviziji diploma Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS.

Ovim zaključkom obavezuju se svi organi uprave, stručne i druge službe KS, institucije, zavodi, agencije, direkcije, javne ustanove, javna preduzeća i pravna lica čiji je osnivač KS, da pokrenu interne postupke  protiv svojih zaposlenih za koje Tužilaštvo KS donese naredbu da se istraga neće provoditi zbog zastare krivičnog  gonjenja  za krivično djelo “Krivotvorenje isprava”, a sve s ciljem regulisanja radnopravnog statusa takvih lica, te o pokretanju i okončanju tih postupaka obavijeste Ured, piše Avaz.

Podsjetimo, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo intenzivno radi proces revizije diploma zaposlenih u javnom sektoru.

Kako je na nedavnoj konferenciji za medije rekao direktor Ureda, Erduan Kafedžić, do sada je izvršena provjera diploma za nešto više od 20 posto zaposlenih u javnom sektoru. Otkriveno je čak 57 krivotvorenih diploma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!