Započeo ovogodišnji „Advent na Stupu“ u Sarajevu: Zapaljena prva svijeća (VIDEO)

Vijesti 27. nov 202215:202 komentara
Izvor: Milan Miletić/ Katolički tjednik

Blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve svijeće u večernjim satima u subotu, 26. studenoga u dvorištu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup započeo je „Advent na Stupu“.

Manifestacija koju zajednički organiziraju spomenuta župa, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Don Ivan Trobentar i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine okupila je nekoliko stotina posjetitelja iz Sarajeva, ali i okolnih mjesta koja gravitiraju glavnom gradu BiH.

Na početku večeri župni vikar na Stupu vlč. Marin Babić blagoslovio je adventski vijenac u prelijepo ukrašenom župnom dvorištu nakon čega je upaljena i prva svijeća.

Posjetitelji su imali prigodu uz dobru glazbu, za koju je zadužen bio Apokalipso bend, uživati i u kušanju kuhanog vina, čaja, domaćih rakija i kolača te ostalih slastica u adventskim kućicama.

Advent na Stupu održavat će se svake subote kroz vrijeme došašća u vremenu od 18:00 do 23:00 sata te nedjeljom nakon sv. misa. Ova manifestacija je humanitarnog karaktera te će prihod od prodaje različitih proizvoda biti namijenjen najpotrebitijim članovima župe Stup, piše Nedjelja.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar