Zaposlenici Telemacha posjetili stanovnike poplavljenih područja i uručili pomoć: Na svakom koraku su potresni prizori stradanja

Vijesti 06. okt 202421:32 0 komentara
Foto: Telemach BH

Zaposlenici kompanije Telemach BH posjetili su stanovnike Jablanice i naselja Zlate i Mirke, nakon razornih poplava koje su pogodile ovog područje.

Telemachovi uposlenici zajedno sa udruženjem Pomozi.ba obišli su građane poplavljenih područja i uručili potrebnu pomoć.

“Zaposleni kompanije Telemach BH uvjerili su se na licu mjesta koliko je strašna tragedija koja je pogodila stanovnike u Jablanici i naseljima Zlate i Mirke. Na svakom koraku su potresni prizori stradanja. Ništa ne može nadoknaditi izgubljene živote, to je bol koja ostaje zauvijek. Većini mještana potpuno je uništena imovina, od nekih kuća su ostale samo stepenice… Uručili smo im zajedno sa Pomozi.ba pomoć u hrani, vodi, garderobi i generatorima”, naveli su iz bh. kompanije.

Pozvali su iz Telemacha sve građane Bosne i Hercegovine da pruže podršku onima kojima je to sada najpotrebnije, nakon katastrofalnih nepogoda koje su odnijele ljudske živote i nanijele veliku materijalnu štetu.

“Emocije ljudi koje smo osjetili uvjeravaju nas da svi zajedno moramo da istrajemo u naporima da se ugroženima ne pomogne samo jednokratno, već da svi koji su u mogućnosti pruže podršku, bilo kompanije ili pojedinci”, zaključili su iz Telemacha.

Predsjednica UO Telemach fondacije Hajdi Mostić razgovarala je sa ljudima koji su preživjeli strahotu poplava i obećala im da će zaposleni u Telemachu kroz različite akcije pomoći

Ranije je Telemach BH, u saradnji sa Pomozi.ba, obezbijedio je interventnu pomoć u vrijednosti od 200.000 KM za područja pogođena poplavama.

View this post on Instagram

A post shared by Telemach BH (@telemachbh)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!