Zapušten toalet u Istočnom Sarajevu, pacijenti ne mogu zaključati vrata

Vijesti 05. dec 202311:54 0 komentara

Jednostavno uzimanje urina za pacijente u Domu zdravlja Istočno Sarajevo pretvori se u posve neugodnu situaciju. Toaletna vrata ispred laboratorija godinama unazad ne mogu da se zatvore jer ključ ne postoji, a reza za zatvaranje vrata je potpuno izvaljena.

Novinarka N1 Ivana Erić na taj problem, kao građanka i korisnica zdravstvenog sistema, prije nekoliko mjeseci ukazala je direktoru Doma zdravlja, međutim ništa se nije promijenilo.

“Prije mjesec dana, zgrožena činjenicom da ni nakon dvije godine vrata jedina dva toaleta koja postoje u cijelom Domu zdravlja Istočno Sarajevo, a koja su prinuđene koristiti i trudnice i pacijenti sa ko zna kakvim infekcijama (dakle, sa ginekologije se silazi sprat niže da se ode u toalet jer zbog specifičnosti pregleda nekada je potrebno doći sa punom bešikom a zatim je isprazniti pa nastaviti pregled te ovaj užas ne možete izbjeći), pisala sam direktoru Doma zdravlja. Poslušavši savjet moja majke koja me vječito kudi zbog ovakvih pisanja na fejsbuku, kaže nije to način da se riješe problemi, ne napišem ovdje ništa, obratim se lično čovjeku. Mjesec dana kasnije, upravo u ovim trenucima, radim nekakvu opterećenost na glukozu, 4 vađenja krvi tokom 2 sata, i davanje urina u međuvremenu, uz strogo mirovanje, dakle ne smijem maći odavde, prinuđena sam ponovo popišati se po sebi dok jedom rukom držim vrata a drugom čašicu za urin, a najgore pišanje po sebi je kad uopšte dođeš na jedno ovakvo mjesto”, napisala je Erić na društvenim mrežama.

U prepisci sa direktorom Doma zdravlja Istočno Sarajevo, a u koju je redakcija N1 imala uvid Nenad Ćuk se Erić zahvaljuje što je ukazala na nedostatke i izvinjava se na neprijatnostima koje je doživjela. Zaključuje da će gledati da se navedeni nedostaci otklone što prije. Danas smo kontaktirali Ćuka. Kaže nam da je tek par mjeseci na poziciji vršioca dužnosti ove ustanove, te dodaje da je upoznat sa problemom.

“Promijenićemo ta vrata. Upravo obezbjeđujemo sredstva. Rješavamo i problem toaleta kod laboratorije, ali i druge probleme u samom Domu zdravlja. Prostor je okrečen 2020, urađena je fasada, a unutrašnji radovi se djelimično rade”, zaključio je za N1 v.d. direkora ove ustanove Nenad Ćuk.

Stanje u Domu zdravlja nije idealno, a uposlenici se žale da im se godinama unazad ne uplaćuju porezi i doprinosi.

U prilogu ovog teksta može se pogledati video koji pokazuje u kakvom je stanju toalet. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, takođe postoji problem, zaposlen je samo jedan ginekolog, zbog čega se dugo čeka na uslugu u ovoj oblasti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!