Zastupnik SDA zatražio hitno zasjedanje Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH: Naveo tri razloga

Vijesti 25. nov 202317:58 0 komentara
Anadolija

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine Almedin Aliefendić podnio je inicijativu za hitno održavanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu ovog bh. entiteta.

Zbog moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju, prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu Bosne i Hercegovine, kao i provokacijama i prijetnjama gradonačelnici Sarajeva, podnio sam inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. U nastavku slijedi tekst inicijative.
Poštovani predsjedniče,
Ovim putem želim podnijeti inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Aliefendić je javnosti predočio razloge zbog čega bi Komisija hitno trebala zasjedati.

Prenosimo bez intervencija.

“Imajući u vidu nedavne događaje koji su izazvali zabrinutost u javnosti i koji predstavljaju potencijalnu prijetnju sigurnosnoj situaciji, predlažem da se održi sjednica Komisije za sigurnost kako bismo analizirali sljedeće:
1. Zabrana okupljanja građana povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
2. Izjave ministra Odbrane Zukana Heleza o postojanju kampova za obuku na teritoriji entiteta Republike Srpske Bosne i Hercegovine.

3. Incident u vezi s uznemiravanjem gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, od strane predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminijuma, Amira Gross Kabirija.
Molim vas da konačnu potvrdu odlaska u Banja Luku na zajedničku sjednicu komisija za sigurnost donesemo nakon održane predložene hitne sjednice”, naveo je Aliefendić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!