Završen projekat od milion KM: Puštena u rad fontana, Mostarci nisu oduševljeni

Vijesti 19. apr 202319:13 0 komentara
N1

Mnogo polemike posljednjih mjeseci izazivala je gradnja fontane na kružnom toku u Mostaru vrijednom više od milion maraka. Radovi su započeli krajem augusta prošle godine, a osim njegove vrijednosti građanima i stručnjacima tokom same gradnje bio je sporan izgled i visina fontane kao i način na koji se cijeli projekat izvodi.

Raskrižje sa semaforima u Titovoj ulici u Mostaru zamijenio je milionski kružni tok, a danas je u rad puštena i fontana. Komentari brojnih građana bili su da je fontana previsoka i da je smanjila preglednost vozačima, ali i da sami radovi na cijelom projektu traju predugo.

“Preveliko je i ne vidiš auta iz suprotne strane koja voze, ovo je ruglo i ovo nigdje nema. Zamisao da se tu napravi kružni tok to je ok, samo što je previsoko i nema preglednosti nikakve”, rekao je jedan od Mostaraca.

N1

I drugi ističe da je problem vidljivost: “Loša je vidljivost s druge strane, nešto manje bi bilo ljepše.”

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, ranije je za N1 kazao da je sve stvar ukusa, odbacujući optužbe za netransparentno djelovanje u ovom slučaju.

N1

Osim kružnog toka s fontanom dio projekta su prilazne ceste kao i podzemne instalacije. Ukupna vrijednost premašila je milion KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad