Zdravstveni radnici Kantonalne bolnice Zenica najavljuju proteste u četvrtak

Vijesti 28. dec 202215:41 0 komentara
N1

Odlukom Vlade ZDK za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima koji se finansiraju iz budžeta ZDK, nisu obuhvaćeni radnici zaposleni u zdravstvu. Od ranije je poznato da je Sindikat zdravstva KBZ u nekoliko navrata organizirao protestna okupljanja zbog nezSindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenicaadovoljstva povodom neisplaćivanja pomenute pomoći, međutim do ovog trenutka, osim verbalne podrške, niko od nadležnih se nije oglasio u smislu riješenja ovog problema, saopćeno je iz Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica.

Kako navode pozivaju  pozivaju vlast da učine sve što je u njihovoj moći da i radnici zaposleni u zdravstvu dobiju ono što im pripada i što su sigurno najviše zaslužili, a to je isplata jednokratne pomoći u punom iznosu.

Podsjećaju da direktor KBZ do sada nije pokazao ni želju ni volju da se isplata realizira, a on pripada starom sazivu vladajuće većine, te ovim putem pozivamo novoformiranu većinu da izvrši isplatu jednokratne pomoći radnicima u zdravstvu do 31.12.2022.

Na kraju su uputili i kritike odlazećem premijeru i ostalim sindikatima u zdravstvu što im nisu izrazili podršku u cilju rješavanja tj realizacije njihovih zahtjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!