Želimir Altarac-Čičak pozitivan na koronavirus, supruga poručila: Prolazim horor

Vijesti 26. mar 202113:21 > 13:42 0 komentara
Želimir Altarac Čičak (Foto: N1)

Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske glazbene pozornice Želimir Altarac-Čičak i dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva", smješten je u Respiratorni centar - zgrada stare hirurgije na KCUS-u nakon zaraze koronavirusom, objavila je njegova supruga Edina Gugać na Facebook profilu, a pritom je napisala da je "jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno devet krugova pakla s KCUS-om."

Njenu objavu na Faceboooku prenosimo u cijelosti i bez intervencija.

“Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent COVID pozitivan u Respiratornom centru – zgrada stare hirurgije na KCUS-u. Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u – Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici. Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten. Prebačen je 19. marta na ‘Podhrastove’ i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao”, piše Gugać i nastavlja:

Ja sam supruga Zelimir Altarac Cicak i napisacu Vam samo dio svog iskustva sa KCUS-om, najkrace i najvaznije, detalji…

Posted by Edina Gugać on Friday, March 26, 2021

“Mobitel mu je bio ugašen, uprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila, i uključi to nije urađeno tri dana. A 22. marta je sa ‘Podhrastova’ uz telefonski poziv upućen meni i rečenicu da kupim lijek Tocilizumab od 600mg, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to dvije doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba i odnijela ga. Od tada, 30 sati ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopšte smješten ili je u Respiratornom centru? Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseoničkoj podršci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!