Želimir Nešković, Milko Grmuša i Almir Terzić u Danu uživo

Vijesti 05. jul 202412:39 0 komentara
N1

Danas u Danu uživo:

Dok se bliže lokalni izbori, problemi kucaju na vrata PDP-a. “Bura” se odrazila se na više frontova – Članovi odlaze, odbori se raspuštaju, a dresovi mijenjaju. Najviše je to pogodilo potpredsjednika PDP-a Milka Grmušu koji je podnio ostavku na sve stranačke funkcije. Milko Grmuša gost je Dana uživo.

Ustavni sud BiH i dalje je u središtu političke krize. Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta prije više od tri mjeseca, nije održana ni krajem juna. Klub Bošnjaka jednoglasno je donio odluku o bojkotu. Sporan je Zakon o Ustavnom sudu za koji je i klub Hrvata rekao da će biti oboren. Zašto i dalje insistirana na svom prijedlogu pitamo Želimira Neškovića, delegata iz SDS-a.

Od prvog janura do danas na dnevni red PS BiH upućeno je ukupno 17 prijedloga zakon. Svega šest je predložilo Vijeće ministara, ostalo parlamentarci. Samo tri su usvojena i to za sedam mjeseci rada, odnosno nerada gdje su primanja i do 7000 KM. Trenutnu političku krizu i blokade analiziramo s Almirom Terzićem, urednikom agencije Anadolija.

Laburisti u Velikoj Britaniji ostvarili su istorijsku pobjedu na vanrednim parlamentarnim izborima. Nakon 14 godina na vlasti mijenjaju torijevce. Prema izlaznim anketama, trebalo bi da osvoje oko 410 zastupničkih mjesta. Iz Londona izvještava Danica Ilić.

Sa vama u Danu uživo Sunčica Lukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!