Željana Zovko, Mirsad Hadžikadić, Adnan Delić i Maja Jelčić u Danu uživo

Vijesti 12. jan 202212:18 > 12:23 0 komentara
N1

Pozivamo vas da i danas budete uz „Dan uživo“ N1 televizije. Akcenat ove srijede stavljamo na situaciju u BiH, porast broja zaraženih koronavirusom, uživo izvještavamo o rekordnoj zaplijeni droge od strane policije Hrvatske u Pločama...

O odnosima BiH i Hrvatske, susretu Plenković – Izetbegović, izmjenama Izbornog zakona, raspoloženju unutar EU prema BiH, nedavnoj posjeti Mostaru i Kiseljaku – razgovaramo sa Željanom Zovko, zastupnicom HDZ-a u Evropskom parlamentu.

O dvije krivične prijave koje je Koalicija „Država“ podnijela Tužilaštvu BiH protiv više lica, sankcijama američke administracije, njihovim krajnjim efektima, nastavku pregovora o izmjenama Izbornog zakona – za „Dan uživo“ govori Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas je u posjeti Priboju na Limu, sa ciljem da, kako kaže – smiri narasle međunacionalne tenzije, nakon dva incidenta zabilježena u ovom gradu u svega 10 dana. O ovoj posjeti, ali i situaciji u gradu – iz Priboja izvještava novinar i aktivista civilnog društva Goran Reković.

Rezultati nakon godinu dana rada aktuelne Vlade KS, prodaja hotela „Igman“, ulaganje u preduzetništvo i IT sektor, organizacija nastupa BiH na sajmu EXPO u Dubaiju, smjena direktora „Skenderije“ – teme su za razgovor sa Adnanom Delićem, ministrom privrede KS.

Maja Jelčić, fudbalerka SFK 2000 Sarajevo i reprezentativka Bosne i Hercegovine uvrštena je među 10 najboljih mladih igračica prema izboru UEFA-e. O ovom priznanju, svom sportskom putu, ciljevima i stremljenjima – sa Majom razgovaramo pred kraj „Dana uživo“.

Svakako, tu su servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti.

Sa vama od 16h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!