Željana Zovko, Saša Magazinović, Faruk Kapidžić, Miljan Kovač u Danu uživo

Vijesti 12. jun 202412:26 0 komentara
N1

Ove srijede u "Danu uživo" govorimo o reakcijama na medijske prozivke na relaciji Aleksandar Vučić – Michael Murphy, pratimo sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj se odlučuje da li će penzioneri u FBiH dobijati penziju iako rade na povremenim poslovima. Naši reporteri su u Srpcu, koji je pretpio velike štete nakon jučerašnjeg nevremena, ali i u Konjicu, na startu Evropskog prvenstva u raftingu.

Naš gost danas je Faruk Kapidžić, predsjednik KO SDA Sarajevo, i to odmah nakon sastanka na kome se dogovarao zajednički nastup stranke koju predstavlja, te DF-a i SBIH na oktobarskim izborima. Hoće li ove tri stranke zajedno na izbore, kako će dogovoriti kandidate za određene lokalne zajednice, može li Trojka 2, kako preliminarno nazivaju ovu koaliciju, zaživjeti i u drugim kantonima, kako ocjenjuje bezbjednosnu situaciju nakon još jednog ubistva na ulicama glavnog bh. grada – Kapidžić odgovara u “Danu uživo”.

Paralele između izbora u BiH i Bugarskoj, gdje je prošle sedmice pratio izborni proces za tamošnji parlament, rezultate izbora za Evropski parlament, njihove refleksije na evropski put BiH, novu političku krizu u našoj zemlji – analiziramo sa Sašom Magazinovićem, zastupnikom SDP BIH, ujedno i predsjedavajućim Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Rezultati evropskih izbora, jačanje desnice, proces proširenja, bh. problem sa povlačenjem sredstava iz Plana rasta – teme su o kojima razgovaramo sa Željanom Zovko, zastupnicom Hrvatske u Evropskom parlamentu, koja je osvojila još jedan mandat na upravo okončanim evropskim izborima.

Aktuelne teme, od poruka sa “Svesrpskog sabora” održanog u Beogradu, preko najave mijenjanja datuma obilježavanja Dana RS, do problema opozicionih stranaka pred lokalne izbore – komentariše novinar portala “Impuls”, Miljan Kovač.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!