Zenica: U četvrtak počinje sezona kupanja na gradskim bazenima u Crkvicama

Vijesti 20. jun 202313:08 0 komentara
Grad Zenica

Sezona kupanja na gradskim otvorenim bazenima u Zenici počinje u četvrtak, 22. juna, najavio je danas Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi otvorenim bazenima u Crkvicama, kazavši da su završne pripreme još u toku.

“Zadovoljstvo mi je najaviti da ćemo u četvrtak otvoriti ljetnu sezonu na gradskim bazenima. I ove godine, kao i prethodnih, cijene ulaznica ostaju iste, odnosno dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje četiri, a za djecu do 15 godina dvije marke. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati, po cijenama od dvije i jednu marku”, rekao je Talić.

Grad Zenica

Ističe da im je preostalo uraditi još nekoliko detalja kojima će urediti kompleks gradskih bazena, a sa posebnim zadovoljstvom najavio je projekt novih bazena u Crkvicama.

“Čini mi zadovoljstvo da imamo u najavi izgradnju zatvorenog bazena koji će uljepšati ovaj kompleks, a mislim da će ova sezona kupanja na bazenima biti posljednja u ovakvom izdanju. Projekt izgradnje bazena se radi u dvije faze, prva obuhvata izgradnju zatvorenog bazena, a druga uređenje otvorenog kompleksa bazena što, svakako, nakon toliko godina, mislim da će biti veliko oduševljenje za građane Zenice”, rekao je direktor Talić.

Grad Zenica

Podsjetio je kako su prošle godine uložili oko 115.000 KM na uređenje kompleksa, a da su se i ove godine potrudili da organiziraju brojne zanimljive sadržaje.

“Na samom otvorenju bit će jedan mini koncert na kojem će nam se predstavit zeničke grupe i to AMA GAMA, pregovaramo i sa Alfom 7, a svakako će tu biti i Alen Šojko. Osim toga, obogatiti ćemo sadržaj koji će zasigurno uljepšati boravak svim posjetiocima na bazenima u Crkvicama”, najavio je direktor Talić, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.

Podsjetimo, ljetna sezona na Panonskim jezerima je već počela, a prvi kupači su oduševljeni ponudom. Atmosferu pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!