Žestoko u NSRS: Inzko je mala maca koja tiho prede za Grahama Daya

Vijesti 16. feb 202118:42 > 18:46 1 komentar
RTRS

Narodna skupština Republike Srpske raspravlja danas o Informaciji koja se odnosi na zahtjev za podnošenje izvještaja visokog predstavnika Valentina Inzka o sprovođenju mirovnog sporazuma BiH.

Kako je ispričao narodni poslanik Igor Crnadak, postavlja se pitanje – zašto se Inzkov izvještaj spominje baš sada.

”Nekoliko stvari treba podijeliti u ovom izlaganju. Ovdje se nameće jedna trka – ko će jače i snažnije da udari po Inzku, ko će se u ovoj Narodnoj skupštini pokaže što većim Srbinom. Za mene ovdje je u pitanju očigledno bježanje nad predlagačem, a to je SNSD”, rekao je on na početku izlaganja.

Dodao je da Inzko jeste napravio neke neprihvatljive stvari u proteklom periodu.

”Naše je da prihvatimo to jer je na dnevnom redu. Što se tiče gospodina Inzka, nema sumnje da je on napravio neke stvari koje su neprihvatljive. A posebna stvar koju želim da izdvojim je priča o tome da NSRS treba nešto da uradi da srpski narod više ne nosi kolektivnu odgovornost. To je jedna provokacije”, istakao je on i nastavio:

‘Što se tiče odnosa prema Inzku, on je jasan kad su u pitanju uvredljive stvari. To poređenje s NDH-a je bila posebna stvar. Nema potrebe da se govori o bilo kakvoj kolektivnog odgovornosti jer mi niti je imamo niti je možemo imati. Zaista se postavlja pitanje: zašto sada? Zašto sada se poziva Inzko i pravi se predstava. Taj Inzko je godinama bio na događajima koje organizuje SNSD, on je bio na privatnim zabavama ljudi iz vaše stranke. Zašto ste baš samo Inzka stavili na dnevni red. Vrlo dobro znate da je Valentin Inzko mala maca koja tiho prede za Grahama Daya. A njega nema u vašoj informaciji. Taj Graham Day koji je uništavao ljudima živote”, istakao je Crnadak, a potom citirao izjave Milorada Dodika koji je u jednom televizijskom intervjuu iz 2007. godine kazao da se u Srebrenici dogodio genocid.

Potom je poslanike pitao da li je Inzko kriv za pljačke, neriješena ubistva, izostanak stranih investicija…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare