ZHK donio odluku o vraćanju gledatelja u dvorane i na stadione

Vijesti 04. feb 202113:15 > 13:17 0 komentara
NK Široki Brijeg/Facebook

Na vanrednoj sjednici Kantonalnog štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona održanoj 2. februara 2021. godine donesena je naredba o dopuštanju prisustva gledatelja na sportskim natjecanjima u zatvorenom (sportske dvorane) i na otvorenom prostoru (stadioni).

Prema toj naredbi, dopušta se prisustvo ograničenog broja gledatelja na sportskim takmičenjaima u zatvorenim objektima (sportskim dvoranama) i to popunjavanjem svakog trećeg registriranog mjesta za sjedenje uz obvezno nošenje maski, a na otvorenom prostoru (sportskim stadionima) dopušta se popunjavanje svakog drugog registriranog mjesta za sjedenje.

“Obavezuju se organizatori skupova, sportskih takmičenja, te korisnici sportskih dvorana i stadiona da osiguraju poštivanje higijensko-epidemioloških mjera prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona. Obavezuju se sportski klubovi i drugi organizatori sportskih natjecanja, te korisnici sportskih dvorana i stadiona da Zavodu za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona dostave informaciju o maksimalnom kapacitetu sjedećih mjesta u sklopu sportske dvorane ili stadiona kojega koriste za sportska natjecanja”, navodi se u naredbi.

Zabranjuje se prisustvo gostujućih gledatelja.

Naredbu možete pročitati na ovom linku.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!