Zlatko Miletić, Ivo Tadić, Šaćir Filandra i Dušan Jokić u Danu uživo

Vijesti 29. dec 202311:58 0 komentara

U posljednjem izdanju “Dana uživo” za 2023. pratimo zasjedanje Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, sjednicu Vlade FBiH, ali i Skupštinu KS. Donosimo reakcije na posljednje izjave Milorada Dodika, provjeravamo kako teku pripreme za doček Nove godine u gradovima BiH...

Jučerašnja sjednica Doma naroda, današnje zadjedanje Predstavničkog doma, tehničke izmjene Izbornog zakona, stanje sa CIK-om, izostanak sa dnevnog reda Prijedloga zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, Dodikove prijetnje otcjepljenjem – povod su za razgovor sa Zlatkom Miletićem, delegatom u Domu naroda Parlamenta BiH.

Zašto je došlo do udaljavanja sa HDZ-om BiH, šta će biti ciljevi stranke koju osniva, ko će sve u njene redove, ima li prostora za saradnju sa drugim opozicionim strankama, kako funkcioniše nova većina u Skupštini ZDK – pitamo Ivu Tadića, predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje Hrvatskog demokratskog saveza.

U komentaru aktuelnih tema danas sa nama profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Šaćir Filandra.

Kraj je godine koja je u BiH, ali i ostatku svijeta bila poprilično turbulentna na svim planovima. Koliko je bila inspirativna humorističarima i je li se stvarnost toliko približila parodiji, da je sve manje posla za majstore smijeha – pitamo banjalučkog satiričara Dušana Jokića.

Sa vama u “Danu uživo” ovog petka – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!