Zlatko Miletić večeras u Pressingu

Vijesti 09. okt 202412:07 0 komentara
N1 BiH

Je li korupcija ponovo odnijela pobjedu nad životima građana? Večeras u Pressingu uživo - Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Šta je uzročno-posljedična veza poplava koje su ostavile katastrofalne posljedice i da li je očigledna povezanost viška štete s kapilarnom korupcijom? Ko će odgovarati za izgubljene živote i imovinu, a kako će vlast opravdati raspodjelu sredstava koja se slivaju iz humanitarne pomoći u Bosni i Hercegovinu? Kako spriječiti da novac ne završi u privatnim džepovima?

U zemlji gdje su prirodne katastrofe razotkrile slabost sistema, izborni rezultati otkrivaju još jedno važno pitanje: apatičnost građana. Više od 50% birača nije iskoristilo svoje pravo – jesu li time ostavili prostor političkim strankama da proglase pobjedu bez jasnih gubitnika i pravih pobjednika? Kako je moguće da, u situaciji kada sistem očito zakazuje, gotovo svi političari iz izbora izlaze kao šampioni?

Šta to govori o stanju demokratije u Bosni i Hercegovini i koliko građani zaista vjeruju u promjene koje politički lideri obećavaju? Da li je izostanak odgovornosti i povjerenja dodatno produbio krizu?

Večeras u Pressingu o svemu – delegat u državnom Domu naroda – Zlatko Miletić.

Pressing s Amirom Zukićem ne propustite večeras u 20 sati, uživo, samo na N1.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!