Žrijebanje za dodjelu mandata iz KS i Kantona 10 u Dom naroda FBiH

Vijesti 08. dec 202208:061 komentar
Izvor: Screenshot

Centralna izborna komisija BiH (CIK) izvršit će danas u Sarajevu žrijebanje za izbor preostalih delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Kantona Sarajevo i Kantona 10.

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda FBiH iz Kantona Sarajevo utvrđeno je da tri kandidatske liste iz reda Ostalih: kandidatska lista Albin Zuhrić, kandidatska lista Naša stranka 2 i kandidatska lista SDP-Socijaldemokratska partija BiH, imaju identičan količnik (1,00) za dodjelu drugog mandata.

Također, na osnovu rezultata izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta FBiH iz Kantona 10 utvrđeno je da dvije kandidatske liste iz reda bošnjačkog naroda: kandidatska lista Avdija Đugum i kandidatska lista Stranke demokratske akcije SDA, imaju identičan količnik (2,00).

-U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu drugog mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda Ostalih iz Kantona Sarajevo i za dodjelu preostalog jednog mandata iz reda bošnjačkog naroda iz Kantona 10 – navode iz CIK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar