Zukan Helez za N1: Vojska sa dugim cijevima je na ulici, imam neke informacije

Vijesti 02. okt 202414:34 0 komentara
F.Z./ N1

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u razgovoru za N1 kazao da je sigurnosna situacija u našoj zemlji stabilna i da građani nemaju razloga za strah.

Podsjetimo, u našoj zemlji je podignut stepen sigurnosti zbog upućenih prijetnji o terorističkom napadu na prostorije Oružanih snaga BiH, ali i objekte namjenske industrije.

Kako su ranije iz SIPA-e kazali za N1 da je dojava stigla jučer i da su ekipe ove agencije na terenu.

Ministar odbrane BiH za portal N1 je kazao kako trenutno se ne radi o opasnoj situaciji.

“Na osnovnu procjena sigurnosnih agencija i policijskih agencija u BiH i informacijama kojim mi raspolažemo donosimo odluku hoćemo li povećati stepen pripravnosti. Trenutno, nije opasna situacija, ali na osnovu nekih informacija povećali stepen borbene gotovosti. Izašao sam u javnost sa ovim informacijama, jer su vojnici sa dugim cijevima. Ne želimo da građani imaju paniku i strah, ali i da ne bude zabune”, kazao nam je Helez.

No, nije htio komentirati navode da se radi o prijetnjama koje stižu iz Bugarske.

“Ne bih želio špekulisati. Informacije koje imam ne želim da iznosim u javnost. Građani su bezbjedni i nema opasnosti po državu i njihove građane. Mislim da nema veze sa prijetećom dojavom bombe u Predsjedništve, ove dvije stvari se mimoilaze”, zaključio je Zukan Helez za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!