Zvanično otvoren magistralni put Nevesinje-Mostar, građanima od velikog značaja

Vijesti 08. nov 202219:10 0 komentara

Rehabilitovani magistralni put Nevesinje-Mostar, zvanično je otvoren, u okviru svečanosti povodom Mitrovdana, slave opštine Nevesinje. Posebno je značajan građanima Hercegovine koji su, zbog posla svakodnevno na ovoj ruti.

Promjene u režimu saobraćaja, posebno su namučile građane koji su se, tokom izvođenja radova, svakodnevno kretali ovom relacijom. No, to je sada prošlost. Rehabilitovani put olakšaće putnu komunikaciju, posebno, građanima Nevesinja, koji se u velikoj mjeri, zbog posla, oslanjaju na Mostar.

“Mi smo komunicirali s Mostarom inače. Da nam nije Mostara, bogami, bilo bi bruka. Mi na neki način od toga i živimo. Bruka naroda radi u Mostaru”, kazali su nam građani.

Na potpuno novo presvlačenje ove saobraćajnice novim slojem asfalta stanovnici Hercegovine čekali su pola vijeka.

“Znate da je ovaj put neobično važan, ne samo za opštinu Nevesinje, nego i za opštinu Gacko. To je komunikacija koja ide do budućeg autoputa 5c”, naveo je Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje.

Da ovo nije kraj rekonstrukcije hercegovačkih dionica, te da novu Vladu čeka još posla, najavio je i prvi čovjek Vlade Republike Srpske.

“Prema Stocu je već završen. Tender i izvođač izabran. Rješava se nešto oko imovinsko-pravnih odnosa. To je nešto što smatram već urađenim. Isto tako imamo dio puta od Gacka prema Vrbi koji koji je isto tako prošao sve procedure. Odobrena sredstva, izabran izvođač. Isto radimo na imovinsko-pravnim odnosima. Čim se to riješi idemo u rješavanje”, istakao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Da je ovo samo vrh ledenog brijega, te da je Hercegovina potpuno izolovana od ostatka države, ocijenio je Nebojša Vukanović, na šta je, na sjednicama Narodne skupštine, opozicija dugo ukazivala.

“Pa su onda odlučili da nam daju neku sadaku i za Nevesinje su pružili par kilometara puta. To je trebalo biti završeno još davno, ali su čekali izbore. To neće puno riješiti probleme jer je Hercegovina potpuno zapostavljena”, dodao je Nebojša Vukanović, opozicionar iz Republike Srpske.

Nadati se da rekonstruisana dionica nije i posljednja do narednih, lokalnih izbora.

Radi se o rehabilitaciji postojeće kolovozne konstrukcije u dužini od gotovo 11 kilometara, a vrijednost radova je nešto manje od 3,3 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!