Zvizdić, Kordić, Momić i Pilav u Danu uživo

Vijesti 05. feb 202411:43 0 komentara
N1

U prvom ovosedmičnom izdanju “Dana uživo” pratimo novo ročište predsjedniku RS Miloradu Dodiku pred Sudom BiH, izvještavamo sa 30. godišnjice stradanja građana na pijaci Markale u Sarajevu, istražujemo kako građani precipiraju bezbjednosnu situaciju i koliko vjeruju policiji...

O porukama pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Jamesa O’Briena, evroatlantskom putu BiH, sporazumu iz Laktaša, prošlosedmičnim sjednicama Parlamenta – razgovaramo sa zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisom Zvizdićem.

Mostar je potpisao ugovor o novoj avionskoj liniji koja će povezati grad na Neretvi sa prestonicom Srbije, usvojen je i budžet za 2024. godinu. Najavljuju se i subvencije za mlade pri kupovini prvog stana. Na drugoj strani su problemi sa deponijom Uborak, ruševnim objektima, međunacionalnim tenzijama. Sve je to povod za razgovor sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem.

U komentaru aktuelnosti danas sa nama banjalučki novinar Darko Momić. Analiziramo današnje ročište Miloradu Dodiku pred sudom BiH, reakcije na poruke Jamesa O’Briena, ekonomsku situaciju u RS, dešavanja u Skupštini grada Banjaluka.

Rock – grupa “ZAR” ima novi singl “XV vijek” svojevrsnu kritiku našeg društva, poimanja stvarnosti, opravdanjavanja vlastite zaglavljenosti u vremenu. O ovoj pjesmi, ali i novom albumu koji čeka na objavljivanje – za “Dan uživo” govori frontmen “Zara” Amir Pilav – Cvale.

Sa vama u “Danu uživo” od 16 do 18:30 sati – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!