Zvizdić, Latal, Blagić u Danu uživo

Vijesti 02. okt 202413:59 0 komentara
N1 BiH

U današnjem izdanju emisije uživo smo u Strazburu, pratimo Skupštinu Savjeta Evrope na kojoj će se raspravljati o Bosni i Hercegovini, nakon čega će biti predstavljen izvještaj o našoj zemlji, te Prijedlog rezolucije za BiH. Donosimo i posljednje informacije sa Bliskog istoka, gdje je eskalirao sukob na relaciji Iran – Izrael...

Očekivanja Savjeta Evrope od BiH, zastoj zemlje na evropskom putu, pregovori o Izbornom zakonu, 10 godina Berlinskog procesa, problem BHRT-a, očekivanja od oktobarskih lokalnih izbora – teme su za razgovor sa zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, potpredsjednikom stranke NiP, Denisom Zvizdićem.

Može li BiH uhvatiti priključak sa drugim zemljama Zapadnog Balkana i aplicirati za sredstva iz Plana rasta, ima li naznake otopljavanja odnosa u državnoj koaliciji nakon što prođu oktobarski lokalni izbori, šta očekuje od novoizabranog šefa predstavništva Evropskog patrlamenta za BiH i Kosovo, kako bi se američki predsjednički izbori mogli odraziti na stanje u regionu – komentariše politički analitičar Srećko Latal.

Gost „Dana uživo“ ove srijede je i Stefan Blagić iz organizacije „Restart Srpska“. Analiziramo kampanju za oktobarske lokalne izbore, obećanja kandidata, očekivanja birača… Govorimo i o firmama bliskim vlasti u RS koje nelegalno eksploatišu prirodne resurse, dok policija prijavljuje građane koji se protive tome.

Sindikati osnovnih i srednjih škola HNK obilježavaju Dan učitelja protestujući i tražeći svoja prava na ulici. Donosimo više detalja sa današnje protestne šetnje ulicama Mostara.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!