Sladić upozorava: Od sutra moguće bujične poplave, do 100 litara kiše po m2

Vrijeme 02. nov 202118:47 > 20:28 0 komentara
Nedim Sladić (N1/Canva)

Meteorolog Nove BH upozorio je da se od sutra vrijeme drastično mijenja.

Nakon što smo uživali u lijepim i sunčanim danima tokom posljednjih dana i u temperaturama koje nisu uobičajene za ovaj dio godine slijedi promjena vremenskih prilika u BiH.

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić objašnjava šta se dešava.

Zbog očekivanog izravnog dotoka izraženo vlažnog i nestabilnog zraka sa Mediterana u područjima jugozapadne Bosne i u dijelovima Hercegovine biće nerijetko obilnih padavina. U narednih 48 do 72 sati lokalno bi moglo pasti i do 100 litara kiše po metru kvadratnom. Na masivima Čabulje i Čvrsnice zbog izraženog hlađenja zraka moguće je i do 200 litara kiše po kvadratnom metru. Zbog toga je upaljen narandžasti meteoalarm i izdato upozorenje da bi trebali pravovremeno postupati zbog izrazito velike količine padavina. Vremenske neprilike će se u Hercegovini zadržati sve do početka vikenda kada se očekuje stabilizacija. Pored padavina mogući su olujni udari vjetra do 90 km/h.,” prognozira meteorolog Nove BH za N1.

Zabrana preuzimanja djela:

 Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst dužan je to isključivo učiniti uz dozvolu uredništva portala N1  navodeći minimalno jedan link ka originalnom tekstu. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!