Američka glumica Sharon Stone učvrstila je svoje mjesto u Hollywoodu filmskim ulogama, oduševila publiku prirodnim talentom, ali i zabrinula obožavatelje svojim brojnim zdravstvenim problemima. U dobi od samo 43 godine glumica nominirana za Oscara doživjela je po život opasan moždani udar i moždano krvarenje za koje su joj trebale dvije godine da preboli. Unatoč brojnim medicinskim izazovima, Stone se u potpunosti oporavila uz odlučnost i naporan rad.
Osim zbog svojih glumačkih postignuća, Stone je često bila na naslovnicama zbog zapanjujuće ljepote i upečatljive tjelesne građe. Čak i sa 65 godina, glumica i dalje izgleda nevjerovatno, a svoj mladenački izgled pripisuje predanosti zdravom načinu života i promišljenom odabiru prehrane. Evo u koje se namirnice kune da joj pomažu pri održavanju vitke linije na kojoj joj mogu zavidjeti i mnogo mlađe kolegice.
Kako donosi Eat This, Stone redovno konzumira namirnice s niskim glihemijskim indeksom poput leće i kvinoje, a upravo ta hrana pruža brojne zdravstvene prednosti za naše cjelokupno blagostanje. Općenito, hrana s niskim glihemijskim indeksom može biti korisna za mršavljenje ili održavanje težine, snižavanje holesterola i krvnog pritiska te smanjenje rizika od dijabetesa.
Osim toga, glumica je više puta naglasila kako gotovo nikada ne preskače obroke, a naročito doručak.
“Moj omiljeni doručak je svježa, narezana lubenica s feta sirom i mentom, maslinovim uljem, soli te paprom. Nakon toga obično pojedem komad bezglutenskog tosta od kiselog tijesta i popijem biljni čaj”, rekla je nedavno za Wall Street Journal.
Stone ima uravnoteženu prehranu koja također uključuje velike količine nemasnog mesa kao što su pileća prsa, pureća prsa i nemasni komadi govedine ili svinjetine. Budući da je visok unos zasićenih masti povezan s povećanim rizikom od visokog Holesterola i bolesti srca, nemasne bjelančevine su upravo ono što dijetetičari najviše preporučuju.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!