Jelena Đoković kaže da njena djeca zbog ovog doručka skoro nikad nisu prehlađena

Instagram

Poznato je da su Novak Đoković i njegova supruga Jelena zagovornici zdrave prehrane, a svoje navike prenose i na djecu, ističući da im odgovara i da su nikad zdravija. Stefan (9) i Tara (6), po riječima njihove majke, rijetko kada imaju problema zbog prehlade.

Jelena tvrdi kako je ključ te tajne upravo u zdravom doručku. Za doručak koristi kokosovo mlijeko u koje umiješa sjemenke, i to redom chia sjemenke, sjemenke konoplje, maka, lana… Večer ranije ih natopi mlijekom, a onda jutrom dodaje vaniliju, svježe voće i svježe cijeđen sok.

Jednom je prilikom istaknula da su i Stefan i Tara sada samo na biljnoj prehrani, prenosi Blic. Maleni Đokovići su vegetarijanci, žive bez mesa i ribe, a njihovi roditelji tvrde kako sve što im nedostaje dobivaju preko suplemenata.

“Stefan je imao normalnu ishranu s mesom i ribom prvih godinu i pol dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema s njenim zdravljem”, objasnila je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad