Fast food baš i ne povezujemo s pojmom zdrave prehrane. Mnoga hrana koja se može naručiti u lancima restorana brze hrane ima visok sadržaj zasićenih masti, kolesterola, dodanog šećera i soli. Ali ako pažljivo birate, možete naći alternative koje uopće nisu toliko loše, tvrde nutricionistice Catherine Karnatz i Lara Clevenger.
Za Fox News podijelile su koja bi jela odabrale s menija u McDonald’su, najpopularnijem lancu restorana brze hrane.
“McMuffin sa slaninom i jajima ima 313 kalorija, 16 grama proteina, 25 grama ugljikohidrata i 15 grama masti. To je puno zdraviji izbor od, recimo, zobene kaše s voćem i javorovim sirupom, koja ima 320 kalorija, ali samo šest grama proteina i 4.5 grama masti te nevjerojatna 64 grama ugljikohidrata”, kaže Clevenger te onima koji paze na šećer u krvi ili žele dulje ostati siti savjetuje McMuffin sa šunkom i jajima.
Nutricionistice se slažu da je McDonald’sov hamburger solidan izbor za ručak.
“S 13 grama proteina sigurno će vas učiniti sitima i zadovoljnima. To nije hrana koju ćete jesti svakodnevno, ali u umjerenim količinama je ok, kao i sve ostalo”, pojasnila je Karnatz.
Između hamburgera i cheeseburgera je čak 50 kalorija razlike. U oba sendviča su kečap, senf, nasjeckani luk i kiseli krastavac.
Za kraj, ako žudite za desertom, klasični sladoled u kornetu je prvi izbor stručnjakinja za prehranu.
“Ovaj sladoled sadrži tri grama proteina i 15% preporučene dnevne vrijednosti kalcija. Ima 152 kalorije i 25 grama ugljikohidrata te 3 grama masti i 17 grama šećera. Za usporedbu, pita od jabuka sadrži 230 kalorija, 33 grama ugljikohidrata i 13 grama dodanog šećera. Sladoled u kornetu ima 180 miligrama kalcija, a pita šest miligrama”, zaključile su.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!