Oglas

Proklijali luk: Je li siguran za jelo?

author
N1 Hrvatska
02. apr. 2024. 08:30
1711657141-pexels-mick-haupt-11712982-900x600
Pexels | Pexels

Luk je glavna namirnica u kuhinjama diljem svijeta. Ali jeste li znali da je proklijali luk ne samo siguran za jelo, već može biti i vrlo hranjiv?

Oglas

Klice luka mogu biti svjež, pikantan dodatak jelima, prenosi Danas.

Ako vam je luk niknuo, možete ga posaditi u rahlu zemlju, samo pazite da ga ne zakopate preduboko. Redovito zalijevanje je ključno jer luk uspijeva u vlažnom okruženju.

Nakon što sazrije, a peteljka mu se osuši i požuti, spremna je za berbu. Kulinarske mogućnosti s lukom gotovo su neograničene!

Proklijali luk, iako na prvi pogled nije uvijek najatraktivniji, jelima može dati jedinstven okus i hranjivu vrijednost. Dakle, ako vam je luk niknuo, nemojte ga bacati u smeće. Siguran je za jelo i može uvelike poboljšati vaša jela.



Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama