Tužni ste i nezadovoljni? Oslobodite se ovih navika

Zdravlje 04. dec 202311:25 0 komentara
Shutterstock

Ovo su tri navike kojima direktno sabotiramo svoju šansu da budemo srećni

Svi se ponekad osjećamo tužno i nesrećno, ali treba da radimo na sebi, kako nam to ne bi prešlo u naviku. Ako izuzmemo loše okolnosti i stvari na koje apsolutno ne možemo da utičemo, ostaje nam jedino da pogledamo duboko u sebe i otkrijemo uzrok naše nesreće. Mnogi psiholozi smatraju da se recept za uspjeh krije u mijenjanju tri posebno loše navike, kojima direktno sabotiramo svoju šansu da budemo srećni. Otkrijte u nastavku o kojim navikama je riječ.

Kukanje

Kukanje je neprijatelj sreće. Koliko god olakšanje da osjetimo kada “izbacimo sve iz sebe”, to je samo privremeno zadovoljstvo koje će brzo biti zamijenjeno očajem.

Nema ničeg lošeg u izražavanju nezadovoljstva ako to dovede do pozitivne promjene ponašanja. Konstantno kukanje bez nastojanja da se nešto promijeni, s druge strane, samo će dovesti do još veće frustriranosti, a na kraju i apatije.

Zapostavljanje sebe

Male su šanse da ćete biti srećni ako ne vodite računa o sebi. Kako ćete uživati u životu, ako niste dovoljno ispavani, niste zadovoljni svojom kilažom i nemate energiju da završite ono što ste započeli?
depresija

Prije nego što dobijete šansu da budete srećni, morate malo da zavrnete rukave, poradite na sebi i ne dozvolite letargiji i besciljnosti da vas opet uzmu pod svoje.

Prokrastinacija

Odlaganje obaveza neće dobro uticati na vaše blagostanje. Prokrastinacija je oblik ponašanja kojeg odlikuju odlaganje i odugovlačenje obaveza, i to bez opravdanog razloga. Ona je prije svega veoma stresna, jer u trenucima kada ne radimo ono što bi trebalo da radimo, mi ne možemo ni da se stvarno zabavljamo.

Kada tako bježimo od odgovornosti i napora, mi u suštini postajemo psihički slabija osoba, koja nije u stanju da se suoči sa novim izazovima, prenosi krstarica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!