Riža sa tunjevinom

Cooking 11. jan 202215:49 0 komentara
Shutterstock

Jelo koje se jednostavno priprema, pogodno i za početnike u kuhanju.

Sastojci:

– 150 g riže

– 100 ml vrhnja za kuhanje

– 1 list lovora

– prstohvat rendanog muškatnog oraščića

– 40 g maslaca

– 100 g luka

– 1 kašičica suhog biljnog začina

– 2 konzerve tunjevine (komadi)

– sol, biber

I još…

– 2 kuhana jajeta

– 1 kašika nasjeckanog peršina

Priprema:

Rižu operite i kuhajte u posoljenoj vodi. Kuvan u rižu ocijedite.

Pavlaku zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.

Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga prodinstajte i dodajte mu kuvanu rižu, suhi biljni začin, tunjevinu, sve zalijte pripremljenom pavlakom i kratko prokuhajte.

Na kraju po potrebi posolite i pobiberite.

Poslužite dekorisano isječenim kuhanim jajima i peršinom .

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!