Aida Obuća: Goraždani su šokirani, zahtjevam da se istražni organi uključe

Crna Hronika 14. jan 202312:34
Facebook

Bivša premijerka BPK Goražde Aida Obuća saopćila je da je sve stanovnike grada Goražde šokirao strašni napad na sugrađanina, istaknutog sportistu Almir Raščića. Istaknula je da ovo neprihvatljivo društveno opasno ponašanje je još jedan tragičan primjer kako se nasilje i kriminal odnedavno raširio u našoj zajednici.

“Zahtijevam da se istražni organi uključe i svim raspoloživim sredstvima brzo i efikasno pronađu počinitelja te da istog izvedu pred lice pravde i kazne na najstrožiji mogući način. Važno je naglasiti da je ovo također snažan podsjetnik da Vlada Bosansko – podrinjskog kantona Goražde i nadležne institucije moraju raditi više kako bi se suzbilo nasilje i kriminal u našem kantonu”, rekla je Obuća.

Kao društvo, se, dodala je, moramo zajedno suprotstaviti ovakvim zločinima i zahtijevati od predvodnika vlasti da poduzmu konkretne korake kako bi se osigurala sigurnost svih građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

“Nadam se brzom oporavku našeg Almira”, rekla je Obuća.

Podsjetimo, bivšeg fudbalera sinoć su nepoznate osobe pretukle i pucali mu u glavu. Trenutno se nalazi na KCUS-u, a ljekari su rekli da je životno ugrožen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar