“Sudbina htjela da Ljubiša nastrada u visinama koje je toliko volio”

Crna Hronika 31. dec 202218:572 komentara
Ljubiša Aramanda (Planinarski savez RS/Facebook)

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske u subotu je izrazilo žaljenje zbog tragične smrti dugogodišnjeg predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske, Ljubiše Aramande i njegove ćerke, koji su poginuli u padu aviona kod Prijedora.

Kako je navedeno, Ljubiša je bio iskusan instruktor letenja, planinar, vrhunski sportski radnik i njegova smrt je ogroman gubitak za sport Republike Srpske, ali prvenstveno za porodicu.

“Sudbina je htjela da Ljubiša nastrada u visinama koje je toliko volio. Njegova posvećenost, entuzijazam i energija bit će motiv njegovim sportskim kolegama, da nastave da ostvaruju njegove sportske snove, a porodica u ovim najtežim trenucima može biti ponosna na sve što je Ljubiša uradio kao čovjek i sportista”, navodi se u telegramu ministra porodice, omladine i sporta po ovlaštenju predsjednika Vlade, Zlatana Klokića.

Kako je javila reporterka N1 Snežana Mitrović, Prijedor je zavijen u crno, a stanovništvo je u šoku. Mjesto nesreće u neposrednoj blizini je kuća, a i aerodroma. Zabranjen je pristup svima zbog uviđaja koji se radi po nalogu Tužilaštva BiH.

Prikupljaju se podaci i dokumentacije o letu, avionu, predviđenom mjestu uzlijetanja, kretanju, osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, činjenicama povezanih sa nesrećom.

Zavod za sudsku medicinu RS radit će obdukciju tijela. Stradali su otac Ljubiša Aramanda 1975. godište i njegova kćerka (1999.).

Uviđaj traje, a bit će nastavljen i sutra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar