FOTO| Robert De Niro posjetio sarajevski 'Tunel spasa'

Kultura 12. aug 201615:38 > 15:56
N1

Holivudski glumac Robert De Niro danas je stigao u glavni grad BiH, a nakon ručka u centru grada, glumac je odlučio posjetiti "Tunel spasa".

NAPOMENA: Zabranjeno preuzimanje fotografije bez odobrenja N1.

Robert De Nira je interesovao izgled i sama priča o sarajevskom ratnom tunelu koji je napravljen tokom opsade Sarajeva 1993. godine ispod aerodromske piste.

Ideja ‘Tunela spasa’ je nastala s obzirom da je Sarajevo bilo u potpunoj komunikacijskoj, vojnoj i ekonomskoj blokadi, pa se  od prvih dana opsade nametalo pitanje tehničkih i saobraćajnih mogućnosti otvaranja i snabdijevanja grada koji je vapio za hranom i naoružanjem.

U čast glumcu sa ‘A’ liste holivudskih zvijezda večeras će u Sarajevu biti prikazana i remasterovana verzija njegovog velikog filma “Taxi Driver”, snimljenog 1976. godine u režiji Martina Scorsesea.

De Niro će plema planu i rasporedu proći crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, a publici će se pokloniti i primiti nagradu u Ljetnom kinu, gdje će mu nagrada biti i uručena. Inače, Počasno Srce Sarajeva za životno djelo prvi put će biti dodijeljena ove godine, na 22. SFF-u.

Prilikom boravka u ‘Tunelu spasa’, slavni glumac upisao se u Knjigu za VIP goste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1