Tom Bennett za N1: Negativci i idioti se najbolje zabavljaju

N1

Jedan od glavnih glumaca u filmu Love and Friendship koji je prikazan u sarajevskom Ljetnom kinu Telemach - Metaalac je Tom Bennett, za N1 je govorio o svom novom ostvarenju, projektima koji dolaze - a pojasnio je zašto ne voli glavne uloge.

Prepun Metalac ga je oduševio.

“Veliko iskustvo vidjeti toliko ljudi. Naravno, čovjek mora biti malo nervozan, postiji strah da im se film neće vidjeti”.

Stephen Frears je ranije za N1 kazao da je to otvoreno kino – najbolje u Evropi.

“Da, neko mi je rekao da je to otvoreno kino sa više od 3.000 sjedišta. Vidite nebo, vidite ekran, čarobno mjesto. To se rijetko viđa”, kaže Tom Bennett.

Film je komedija o ljubavi i razočarenju, a Bennett kaže – da je tu malo ljubavi.

“U filmu, osim jednog lika – svi dobiju ono što žele. Pronađena je ljubav, ali nje nema jer je Lady Suzan prevarila sve”, kaže, dodavši da je Lady Suzan jedan simpatičan lik, koji služi svojim interesima, manipulatorica je i navikla je da dobije što želi. “Nesimpatičan karakter kojeg igra simpatična Kate Beckinsale”, pojašnjava. 

U originalnom romanu, sir James – kojeg igra Bennett se ne pojavljuje puno. Režiseru se svidjelo ono što Bennett radi, tako da je pisao dosta novih scena za njega.

Bennett je u sceni koja se zove 12 Comandements oduševio kritiku svojom izvedbom.

“Monolog od četiri strane koji sam trebao izgovoriti, imao sam 30 – 40 minuta da ga naučim. Srećom, po mene kao glumca, sir James je idiot, pa možete vidjeti kada se prisjećam riječi, a to odgovara mom liku. Ispala je jako lijepa scena. Bili smo u panici, ali uspjeli smo”, dodaje Bennett.

Radnja ovog filma se dešava u 18 stoljeću, Bennett je glumac već 12 godina – a nas je interesovalo da li postoji historijski lik kojeg bi volio igrati u budućnosti.

“Valentino. Najveći ljubavnik svih vremena. Najveći seks simbol. Mislim da to mogu uraditi, osjećam se sposobnim. Volio bih biti i Charlie Chaplin”, kaže britanski glumac.

Jednom je izjavio da nije veliki ljubitelj glavnih uloga.

“Da, kao eksperiment zanimljivo je imati glavnu ulogu. Meni to ne odgovara. Glavni glumci se ne zabavljaju tako dobro kao neki idiot ili negativac. Negativci i idioti se najbolje zabavljaju u filmu. Glavni glumac uvijek mora da bude šarmantan i lijep”, kaže Bennett za N1.

S druge strane, smatra da svi su na setu dužni da odrade najbolje što mogu – kako bi final ispao kako treba. Glumio je i u TV serijama – a dodaje da voli dati sve od sebe, bez obzira za koji format radi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.