Bh. kantautorka Jadranka Stojaković sahranjena sa gitarom

Kultura 09. maj 201615:29 > 15:35
Anadolija

Poznata bh. kantautorka Jadranka Stojaković danas je sahranjena, ali ne u Aleji zaslužnih građana Banjaluke kako je to bilo najavljeno, već pored Aleje, na novom groblju u Vrbanji pored Banjaluke. Sahranjena je sa gitarom dok su grobljem u banjalučkom naselju Vrbanja odzvanjale melodije njenih pjesama.

Stojaković je trebala biti prva osoba koja je sahranjena u Aleji zaslužnih građana u gradu na Vrbasu, no zbog administrativnih razloga to se nije desilo.

Naime, nisu doneseni pravilnici koji definišu ko su velikani, odnosno osobe koje će biti sahranjivane u Aleji. Pravilnik o tome ko su velikani i zaslužni građani trebalo bi da bude donesen tek u naredna dva do tri mjeseca.

U Gradskoj upravi Banjaluke, koja treba da ga izglasa i potvrdi, ranije su rekli da prikupljaju iskustva iz gradova u okruženju poput Beograda i Zagreba.

Jadranka Stojaković je preminula u 66. godini u Banjoj Luci nakon duže bolesti u noći sa 3. na 4. maj ove godine. Duže vrijeme je bolovala od amniotrofične lateralne skleroze, a preminula je banjalučkom Specijalnom centru “Ivan Pavao II” Dom za starije osobe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.