Sarajevo: 400 maturanata poslalo pozitivnu energiju u svijet

Kultura 20. maj 201614:00 > 14:04
Anadolija

Oko 400 maturanata srednjih sarajevskih škola i stipendisti Fondacije Hastor plesali su danas na platou ispred SCC centra u Sarajevu u sklopu Desete maturanstke parade.

Maturanti u plavim i žutim majicama, koji su ove godine plesali deseti put, bili su dobro raspoloženi i spremni da pošalju svoju pozitivnu energiju u svijet. Oni su otplesali zajedničku koreografiju quadrill uz muziku kompozitora Johanna Straussa.

Predsjednik organizacionog odbora devete Maturantske parade i trener Plesne Akademije Romantik Mladen Brekalo kazao je kako su maturanti iz 75 gradova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine plesali danas. Dodao je kako je ove godine nešto manje maturanata na plesu nego što je to bilo ranije. On je dodao kako su maturanti naporno radili jednom sedmično tokom dva mjeseca.

“Ove godine smo pokrenuli jedan prelijep projekt, koji je dio Maturantske parade. Srednjoškolski bendovi i DJ-i su se takmičili i pokazali ono što znaju. Jedan od tih bendova je dobio nagradu da večeras sviraju kao predgrupa Amelu Ćuriću. Pobijedio je bend iz Treće gimnazije. Vrlo smo zadovoljni. Pokazao je razlog za postojanje i svakako ćemo nastaviti s tim projektom”, rekao je Brekalo.

Brekalo je istakao kako je Maturantska parada desetu godinu zaredom, ali kako se svake godine pripremaju kao da je prvi put i dodao kako je trema prisutna svake godine, pa i ove.

Troje maturanata dobilo je novčane nagrade u iznosu od po 100 KM.

Maturanti su na kraju formirali zastavu Bosne i Hercegovine.

Nakon plesa, pripređena je zabava na Termalnoj rivijeri Ilidža, večeras će zapjevati i zaplesati uz Amela Ćurića u My Faceu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.